Mange har efterspurgt en opskrift på vores populære koldhævede grovboller, så her er den 🙂
Du skal bruge:
- 1 Liter koldt vand
- 20g gær
- 4 tsk. salt
- 1/2 del olie
- 1/2 del agave sirup
- 2 dl. havregryn (finvalset)
- 2 dl. græskarkerner
- 2 dl. hørfrø
- 3 1/2 dl. fuldkorns mel
- 7-8 dl. hvedemel (alt efter hvilken konsistens man ønsker)
Fremgangsmåde
Kom lidt af vandet i skålen sammen med de 20g gær, og start røremaskinen i den laveste hastighed (hvis man ikke har en røremaskine, kan man også gøre det med håndkraft). Tilføj herefter salt, sirup og olie. Når gæren er helt rørt ud kommes alle kernerne i, og fuldkornsmelen. Lad det røre i nogle minutter. Til sidst kommes hvedemelen i til dejen er fast (dejen skal ikke være flydende, men må gerne være klæbende).
Dejen skal hæve natten over, eller minimum 5 timer.
Bag dem næste morgen i ca. 20-25min på 200g. Bunden skal være sprød, og når man banker på bunden af dem, skal de lyde hule.
Der er til ca. 12 boller i en dej efter denne opskrift. God fornøjelse! 🙂
Siger bare mange tak glæder mig til at bage
Takker for jeres deling
Mums Tak❤
velbekommen
Du skriver at man skal komme lidt af vandet i en skål ….. o.s.v.
Hvornår skal man så tilsætte resten af vandet?
Hej Vibeke,
Beklager virkelig det meget sene svar, jeg er skjældent herinde 🙁 men ja kom endelig vandet i enten lidt efter lidt eller det hele på en gang 🙂
Kærlige hilsner Brit
Bollerne blev super gode – kun det problem at det hævede ud over skålen op t flere gange – skal man bruge en større skål eller hvad gør i var tildækket m film og et spækbræt ligemeget hjalp det ?
Jeg kom godt nok ikke salt i synes det var unødvendigt …….
Hej Jane,
Jeg villehelt klart bruge en større skål, når det gør det for mig så er det fordi skålen er for lille 🙂
Kh Brit
Hej hvor mange kcal er der i sådan en lækker bolle
hej,
aner det ikke – ved bare den smager godt :))
Kan du anbefale en anden melsort når man ikke kan tåle hvedemel?