Mange har efterspurgt en opskrift på vores populære koldhævede grovboller, så her er den 🙂

Du skal bruge:

  • 1 Liter koldt vand
  • 20g gær
  • 4 tsk. salt
  • 1/2 del olie
  • 1/2 del agave sirup
  • 2 dl. havregryn (finvalset)
  • 2 dl. græskarkerner
  • 2 dl. hørfrø
  • 3 1/2 dl. fuldkorns mel
  • 7-8 dl. hvedemel (alt efter hvilken konsistens man ønsker)

Fremgangsmåde
Kom lidt af vandet i skålen sammen med de 20g gær, og start røremaskinen i den laveste hastighed (hvis man ikke har en røremaskine, kan man også gøre det med håndkraft). Tilføj herefter salt, sirup og olie. Når gæren er helt rørt ud kommes alle kernerne i, og fuldkornsmelen. Lad det røre i nogle minutter. Til sidst kommes hvedemelen i til dejen er fast (dejen skal ikke være flydende, men må gerne være klæbende).

Dejen skal hæve natten over, eller minimum 5 timer.

Bag dem næste morgen i ca. 20-25min på 200g. Bunden skal være sprød, og når man banker på bunden af dem, skal de lyde hule.

Der er til ca. 12 boller i en dej efter denne opskrift. God fornøjelse! 🙂